Over ons

Met trots hebben we ons eerste Graansilo bier gelanceerd in augustus 2018: Graansilo blond. Onze biersoorten zijn toegankelijk en vol van smaak.

Het unieke aan ons bier is, dat het door en door Gronings is. De smaak en het design zijn bepaald door inwoners van Groningen. Hun mening vormt de basis voor het ontwikkelen en brouwen van onze verschillende biersoorten. Daar komt ons motto vandaan: Door & Door Groningen.  

Het is niet aan ons om te bepalen wat lekker bier is, het is aan de inwoners van Groningen om ons te vertellen wat zij lekker vinden.

Inmiddels bestaan er vier verschillende Graansilo biersoorten, namelijk blond, tripel en IPA. Naast deze bieren ontwikkelen en brouwen we ieder seizoen een gelimiteerd biertje. Zo ontwikkelden we afgelopen lente Graansilo lentebier.

 • 1890

  Ontstaan Oude Graansilo

  Op de grens van de binnenstad en de wijk De Oosterpoort, nabij het Cultuurcentrum De Oosterpoort is GraanSilo gevestigd. Graanhandelaar Michael Derk Botje uit Hoogezand liet ten behoeve van zijn handel aan de Griffestraat – direct grenzend aan het Winschoterdiep – in 1890 een graansilo bouwen. Vanuit hier werden graansoorten zoals gerst, tarwe en haver verhandelt en verscheept. (Bron)  Deze soorten graansoorten vind je ook terug in een aantal van onze bieren. 

 • maart 2018

  Het idee

  Samen met een kleine groep bierliefhebbers is het idee onstaan om het lekkerste biertje van Groningen te ontwikkelen: Graansilo bier.

 • juni 2018

  Proeverijavond Graansilo blond

  De eerste proeverijavond vindt plaats. Samen met inwoners van Groningen wordt de smaak van Graansilo blond bepaald. Voor dit biertje is er een geel etiket door de Groningers gekozen.

 • augustus 2018

  Lancering Graansilo blond

  Graansilo blond is gebotteld: een fris, toegankelijk en vol biertje. Als verrassing is de eerste fles overhandigd aan de eigenaren van de Graansilo.

 • oktober 2018

  Proeverijavond Graansilo tripel

  Op een mooie herfstdag in oktober hebben we onze tweede proeverijavond georganiseerd. Samen met inwoners van Groningen hebben we de smaak van Graansilo tripel bepaald. Voor dit biertje is er een paars etiket door de Groningers gekozen.

 • december 2018

  Lancering Graansilo tripel

  Graansilo tripel is gebotteld: een fris, kruidig, zacht en vol biertje.

 • januari 2019

  Proeverijavond Graansilo IPA

  Onze derde proeverijavond vindt plaats. Samen met inwoners van Groningen hebben we de smaak van Graansilo IPA bepaald. Voor dit biertje is er een oranje etiket door de Groningers gekozen.

 • februari 2019

  Graansilo bier verkrijgbaar bij horecagelegenheden

  Grand Café Time out, Stadscafé-Restaurant ’t Feithhuis, Proeflokaal aan de Amstel, Dinercafé Diep, Café De Toeter, Café Singelier, Café Olivier, Grand Café Groningen, Eetcafé De Stadstuin Hereweg.

 • maart 2019

  Lancering Graansilo IPA

  Graansilo IPA is gebotteld: een fruitig en vol biertje met een uitgesproken bitterheid.

 • maart 2019

  Graansilo bier verkrijgbaar op de tap

  Stadscafé-restaurant ’t Feithhuis heeft als eerste horecagelegenheid Graansilo bier op de tap.

 • april 2019

  Graansilo blond verkrijgbaar in blik

   

  Graansilo is als eerste blond bier in Noord-Nederland verkrijgbaar in blik.

 • april 2019

  Lancering Graansilo lentebier

  Graansilo lentebier is gebotteld:  een fris, zonnig en uitdagend biertje. Dit biertje is gebrouwen voor Bierfestival Groningen 2019 en was gelimiteerd verkrijgbaar in onze Jumbo-vestigingen. 

 • april 2019

  Graansilo blond de winnaar van Bierfestival Groningen 2019.

  Graansilo blond wint de eerste prijs voor ‘het lekkerste biertje van het festival’. 

Hier verkrijgbaar