juni 2020
Lancering Graansilo Wit
Perfecte timing: Graansilo Wit is klaar voor de zomer. Citroen, limoen en koriander – ideaal voor terrassen en achtertuinen.
juni 2020
Graansilo Bier is het vloeibare goud uit Groningen. Vroeger werd in de oude graansilo gerst, tarwe en haver verhandeld. Nu, meer dan 130 jaar later, ontwikkelen we hier de lekkerste bieren.
Onze bieren zijn geliefd in heel Nederland. Stuk voor stuk. Hoe we dat doen? We ontwikkelen onze smaken altijd samen met onze fans. Bij ons kun je rekenen op toegankelijk bier met een eigenwijze draai.
We hebben op dit moment vier prachtige vaste bieren. Het prijswinnende Blond, de fruitige IPA, de verrassende Tripel en het zonnige Witbier: een gezellig groepje. Voor de afwisseling brouwen we tijdelijke seizoensbieren. Al deze bieren zijn met plezier samen met jullie gemaakt.
Intussen is Graansilo Bier bij verschillende supermarkten en slijterijen verkrijgbaar. Steeds meer horecagelegenheden hebben ons op fles of tap. Iedereen Graansilo!
Bij Graansilo Bier staan we met beide benen op de grond. Voor het allerbeste resultaat ontwikkelen we onze smaken met een wisselende groep fans. Dat betekent dat we voor elk bier een proeverij-avond organiseren.
Meer dan 100 bierliefhebbers proeven 8 verschillende potentiële smaken. Door te proeven, te praten en te stemmen komt het panel tot een beslissing. Ze kiezen onder andere de kleur van het etiket van het type bier.
De proeverij-avonden zijn cruciaal voor ons succes. Hierdoor weten we namelijk zeker dat ieder bier de beste versie van zichzelf is. Wij brouwen verschillende versies, de fans kiezen de lekkerste uit.
Dat is wat we bedoelen met goud uit Groningen.
Hoe wordt bier gemaakt? Tijd voor een spoedcursus bier brouwen!
Fase 1:
Eerst worden granen verwerkt tot gedroogde, gekiemde korrels. Dit heet mouten. Daarna volgt het schroten, waarbij de gedroogde mout wordt vermalen. Dan worden de geschrote mouten gemaischt: ze worden opgelost in water en verwarmd. Zo zetten we zetmeel om in vergistbare suikers.
Fase 2:
Dan gaan we filteren: de vloeibare wort en de draf worden van elkaar gescheiden. Daarna kunnen we de wort koken en de hop en kruiden toevoegen. Hierna worden vaste deeltjes er weer uitgefilterd met de whirlpool.
Fase 3:
In de volgende fase voegen we gist toe aan de wort. Die zet de suikers om in alcohol en koolzuur. Daarna wordt het bier gelagerd. Oftewel: het wordt in een tank opgeslagen, om te rijpen.
Fase 4:
Als het bier gelagerd is, kunnen we eindelijk de flesjes – of bierfusten – vullen en van een etiket voorzien. Tot slot volgt de distributie: naar ons restaurant, de supermarkt, slijterijen of de horeca. Zo wordt ons goud uit Groningen gemaakt.
Ben je 18 jaar of ouder?