Geen producten in de winkelwagen.

Wij zijn een biermerk dat geboren is in een Groningse graansilo. Samen met vrienden vanuit het hele land ontwikkelen wij bier met passie voor de ultieme smaakbeleving. Speciaal door jullie, om samen van te genieten.

SPECIAAL
DOOR JULLIE

Wij stellen onze bieren samen met behulp van onze honderden vrienden vanuit het hele land. Dat zijn bierliefhebbers, die op speciale proeverij-avonden hun voorkeuren voor de lekkerste bieren aangeven. Zo creëren we onze heerlijke, doordrinkbare bieren – speciaal door jullie dus.

samen genieten

Wat je samen maakt, daar moet je ook samen van genieten. Bier is meer dan een drank, het is een moment om van te genieten in gezelschap. Bij Graansilo moedigen we dat nog eens extra aan. Samen proeven, samen proosten, samen genieten, want samen is alles beter.

FEEST IN JE GLAS

De kleur, de geur, de schuimkraag. Het heffen van het glas, de toost die wordt uitgebracht en het klinken van de glazen. De slok, met het tintelen van het koolzuur, de overweldigende smaaksensatie en de volle afdronk, smaakt altijd naar meer. Ons bier zorgt van begin tot eind voor een feest in je glas.

DE GRONINGSE GRAANSILO

Groningen zit ons in het bloed en daar zijn we trots op. Daar hoort noeste arbeid bij, maar ook pure producten zonder fratsen. We zijn in 2018 begonnen in een oude Groningse graansilo, waar vroeger gerst, tarwe en haver werd opgeslagen. De basis voor die graansilo werd in 1890 al gelegd.

Het Brouwproces

Wij ontwikkelen onze bieren niet alleen, maar samen! Het samenstellen van de rauwe, pure ingrediënten tot aan de aflevering bij supermarkten, horeca of bij jou thuis gebeurt in zes fases.

SAMEN PROEVEN

Voordat er een ingrediënt wordt aangeraakt, beginnen we met een proefavond. Tijdens zo’n proeverij proeven tientallen, zo niet, honderden vrienden en bierliefhebbers uiteenlopende bieren. Op basis van hun feedback worden de recepten van het bier samengesteld.

MOUTEN, SCHROTEN EN MAISCHEN


Eerst worden granen verwerkt tot gedroogde, gekiemde korrels. Dit heet mouten. Daarna volgt het schroten, waarbij de gedroogde mout wordt vermalen. Dan worden de geschrote mouten gemaischt. Maischen is het oplossen in water en verwarmen van de mouten. Zo zetten we zetmeel om in vergistbare suikers. De vloeistof die hieruit voortkomt noemen we wort, de vaste deeltjes die er nog indrijven heten draf.

FILTEREN, KOKEN EN KRUIDEN

Fase 3 begint met filteren. Tijdens het filteren worden de vloeibare wort en de draf van elkaar gescheiden. Daarna kunnen we de wort koken en de hop en kruiden toevoegen. Vervolgens worden vaste deeltjes er weer uitgefilterd met de whirlpool.

GISTEN, LAGEREN EN RIJPEN

In deze fase voegen we gist toe aan de wort. Tijdens het gisten worden de suikers omgezet in alcohol en koolzuur. Daarna wordt het bier gelagerd. Oftewel: het wordt in een tank opgeslagen om te rijpen.

BOTTELEN, ETIKETTEREN EN DISTRIBUEREN


Als het bier gerijpt is, kunnen we eindelijk de flesjes – of blikjes of fusten – vullen en van een etiket voorzien. Tot slot volgt de distributie: naar ons restaurant, de supermarkt, slijterijen of de horeca. Zo wordt ons goud uit Groningen gemaakt.

Samen genieten


In de laatste fase rest niks anders dan het genieten. Het bier zorgt voor een feest in je glas waar jij van kunt genieten. Dat genieten doe je bij voorkeur in goed gezelschap.

Jos

Bij 30 graden goed van dit witbiertje genoten.

Coen

Heerlijk op een zomerse avond.

Jolke

Eerste IPA, bevalt goed!

ZIEN WE JOU OP DE EERSTVOLGENDE PROEFAVOND? MELD JE AAN.

Onze bieren worden samengesteld met behulp onze vrienden door het hele land.

Wil je ook proeven en ons helpen bij het samenstellen van de lekkerste bieren?

Aanmelden voor onze nieuwsbrief