Verder winkelen

Geen producten in je winkelmand.

Over Graansilo Bier

Graansilo Bier is het vloeibare goud uit Groningen. Vroeger werd in de oude graansilo gerst, tarwe en haver verhandeld. Nu, meer dan 130 jaar later, ontwikkelen we hier de lekkerste bieren.

Onze bieren zijn geliefd in heel Nederland. Stuk voor stuk. Hoe we dat doen? We ontwikkelen onze smaken altijd samen met onze fans. Bij ons kun je rekenen op toegankelijk bier met een eigenwijze draai.

 

Onze bieren

We hebben op dit moment vier prachtige vaste bieren. Het prijswinnende Blond, de fruitige IPA, de verrassende Tripel en het zonnige Witbier: een gezellig groepje. Voor de afwisseling brouwen we tijdelijke seizoensbieren. Al deze bieren zijn met plezier samen met jullie gemaakt.

Intussen is Graansilo Bier bij verschillende supermarkten en slijterijen verkrijgbaar. Steeds meer horecagelegenheden hebben ons op fles of tap. Iedereen Graansilo!

Graansilo: goedgekeurd door onze fans  

Bij Graansilo Bier staan we met beide benen op de grond. Voor het allerbeste resultaat ontwikkelen we onze smaken met een wisselende groep fans. Dat betekent dat we voor elk bier een proeverij-avond organiseren. 

Meer dan 100 bierliefhebbers proeven 8 verschillende potentiële smaken. Door te proeven, te praten en te stemmen komt het panel tot een beslissing. Ze kiezen onder andere de kleur van het etiket van het type bier.

De proeverij-avonden zijn cruciaal voor ons succes. Hierdoor weten we namelijk zeker dat ieder bier de beste versie van zichzelf is. Wij brouwen verschillende versies, de fans kiezen de lekkerste uit. 

Dat is wat we bedoelen met goud uit Groningen. 

Graansilo door de jaren heen  

november 2020

Proeverij-avond Graansilo Bok

Bok Seizoen 2020 afgelopen. Tijd om de smaak te bepalen van Graansilo Bok. Samen met meer dan 150 Fans hebben we weer de smaak en de kleur van het in 2021 te lanceren Graansilo Bok

november 2020
juni 2020

Lancering Graansilo Wit 

Perfecte timing: Graansilo Wit is klaar voor de zomer. Citroen, limoen en koriander – ideaal voor terrassen en achtertuinen.

juni 2020
mei 2020

Proeverij-avond Graansilo Wit 

De zomer komt eraan. Daar hoort een witbier bij! Fans kiezen de smaak en het etiket van Graansilo Wit. Dat doen ze met veel enthousiasme.  

mei 2020
april 2019

Graansilo Blond wint het Bierfestival Groningen 2019. 

Graansilo Blond is prijswinnend bier! In 2019 is het bier gekroond tot ‘lekkerste biertje van het festival’. 

april 2019
april 2019

Lancering Graansilo lentebier  

Graansilo Lentebier is speciaal gebrouwen voor Bierfestival Groningen 2019. Het lentebier was tijdelijk verkrijgbaar in verschillende Jumbo-vestigingen. 

april 2019
april 2019

Graansilo Blond in blik

Graansilo is als eerste blondje in Noord-Nederland verkrijgbaar in blik.

april 2019
maart 2019

Graansilo bier is verkrijgbaar op de tap 

Stadscafé-restaurant ’t Feithhuis is de eerste horecagelegenheid met Graansilo Bier op de tap. 

maart 2019
maart 2019

Lancering Graansilo IPA

Graansilo IPA is gebotteld: een fruitig en vol biertje, met een bitterheid die precies goed is. 

maart 2019
februari 2019

Graansilo Bier is verkrijgbaar bij horecagelegenheden

De eerste horecagelegenheden verkopen Graansilo Bier op fles. Een flinke mijlpaal!

februari 2019
januari 2019

Proeverij-avond Graansilo IPA

Zoals altijd kiezen we de smaak en het design samen met een panel van fans. Op een gure januaridag kozen ze voor de definitieve smaak van Graansilo IPA. Door het oranje etiket kregen we direct zin in de zomer. 

januari 2019
december 2018

Lancering Graansilo Tripel

Ons tweede bier is gebotteld – de Graansilo Tripel. Fris, kruidig en zacht, met een verrassende smaak van koriander en kardemom..

december 2018
oktober 2018

Proeverij-avond Graansilo Tripel

Tijd voor de tweede proefavond. Op een mooie herfstdag in oktober kozen fans de smaak en het design van Graansilo Tripel.

oktober 2018
augustus 2018

Lancering Graansilo Blond

Ons eerste bier is een feit: Graansilo Blond! Fris, toegankelijk, vol en klaar voor de toekomst. 

augustus 2018
juni 2018

Proeverij-avond Graansilo Blond

Onze allereerste proeverij-avond vindt plaats. Een groep fans bepaalt tijdens deze avond de smaak van Graansilo Blond. Ook het zonnig gele etiket is deze avond ontstaan. 

juni 2018
maart 2018

Het idee

Op een koude dag in maart kwam een kleine groep bierliefhebbers samen. Hun doel? Het lekkerste biertje ooit maken! Graansilo Bier is geboren.

maart 2018
januari 1890

Bouw van de oude graansilo

Michael Derk Botje uit Hoogezand was graanhandelaar in Groningen. Hij had zijn handel aan de huidige Griffeweg, direct aan het Winschoterdiep. Hier liet hij in 1890 de graansilo bouwen. Vanuit de graansilo werden graansoorten zoals gerst, tarwe en haver verhandeld en verscheept. Als het even kan, zitten deze graansoorten in onze bieren.

januari 1890

Het brouwproces 

Hoe wordt bier gemaakt? Tijd voor een spoedcursus bier brouwen!  

Fase 1:
Eerst worden granen verwerkt tot gedroogde, gekiemde korrels. Dit heet mouten. Daarna volgt het schroten, waarbij de gedroogde mout wordt vermalen. Dan worden de geschrote mouten gemaischt: ze worden opgelost in water en verwarmd. Zo zetten we zetmeel om in vergistbare suikers.  

Fase 2:
Dan gaan we filteren: de vloeibare wort en de draf worden van elkaar gescheiden. Daarna kunnen we de wort koken en de hop en kruiden toevoegen. Hierna worden vaste deeltjes er weer uitgefilterd met de whirlpool.  

Fase 3:
In de volgende fase voegen we gist toe aan de wort. Die zet de suikers om in alcohol en koolzuur. Daarna wordt het bier gelagerd. Oftewel: het wordt in een tank opgeslagen, om te rijpen.   

Fase 4:
Als het bier gelagerd is, kunnen we eindelijk de flesjes – of bierfusten – vullen en van een etiket voorzien. Tot slot volgt de distributie: naar ons restaurant, de supermarkt, slijterijen of de horeca. Zo wordt ons goud uit Groningen gemaakt.  

Haal Graansilo makkelijk in huis

Bestel in de webshop
Deze website maakt gebruik van cookies voor een goede technische werking.  

Leeftijdscontrole

Ben je 18 jaar of ouder?

of